Britse schoonspringer laat kans op stunt liggen met ruglanding

Op het wereldkampioenschap schoonspringen in het Zuid-Koreaanse Gwangju is donderdag de mannenfinale op de driemeterplank afgewerkt. Daar hing lang een stunt in de lucht, maar dat ging toch nog fout.

De Brit Jack Laugher pakte in de eerste van zes ronden een mooie voorsprong en met vooral bijna perfecte vierde en vijfde sprongen - één jurylid gaf zelfs een uiterst zeldzame 10 - vergrootte hij het verschil ten opzichte van de Chinees Xie Siyi naar meer dan dertig punten.

Met zo'n enorme voorsprong was het voor Laugher in de laatste ronde slechts een kwestie van normaal springen en geen gekke dingen doen, dan was het goud binnen. Helaas, de man die samen met Chris Mears olympisch synchroongoud pakte in Rio ging volledig de mist in en zorgde met zijn ruglanding bijna nog voor een bommetje.

De Chinezen moesten nog wel springen, maar Laugher zag de bui al hangen en inderdaad: Xie Siyi sprong hem met 545,45 punten voorbij en pakte goud, Cao Yuan ging met 517,85 punten naar zilver en de ontroostbare Laugher zelf moest genoegen nemen met brons. "Ik voel me dood van binnen en heb een gat in de muur geslagen", reageerde hij na afloop.