FOK! Wat een weer: regen, morgen zon en droog

De ochtend begint met wolkenvelden aanvankelijk in de noordelijke helft ook met nevel en lokaal mistbanken. Van het zuiden uit komen er flinke perioden met zon. Er is soms ook wat sluierbewolking en in de loop van de dag komen enkele stapelwolken tot ontwikkeling. Het is niet uitgesloten dat deze in het noorden en westen zeer lokaal uitgroeien tot een lichte bui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 22°C aan de kust tot 26°C in het oosten. De wind is zuidwestelijk en eerst zwak, geleidelijk meest matig.

In de nacht naar zaterdag is er vrij veel bewolking en kan er vooral in het westen wat lichte regen vallen. De minima komen onder de bewolking niet lager dan een graad of 17. De wind blijft zwak tot matig en draait naar zuid tot zuidoost.

Zaterdag overdag is het aanvankelijk droog en is er naast bewolking ook ruimte voor de zon, vooral in het oosten. In de middag trekken er van het zuidwesten uit enkele regen- en onweersbuien over het land, die vooral in het oosten stevig kunnen uitpakken met kans op hagel en windstoten. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 22°C aan zee tot lokaal 28°C in het zuidoosten. De wind draait geleidelijk van zuid naar west tot zuidwest en is matig, aan de kust in de loop van de dag vrij krachtig, later mogelijk krachtig. (Bron: KNMI)

Klapmongeaul had helaas het weer tegen voor de verduisterde maan, maar maakte wel dit schitterende plaatje van de opkomende zon (Foto: Klapmongeaul)
Klapmongeaul had helaas het weer tegen voor de verduisterde maan, maar maakte wel dit schitterende plaatje van de opkomende zon (Foto: Klapmongeaul)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.