Bahrain: "Dennis wil niet praten"

Het opvallendste nieuws vandaag in de Tour de France was het afstappen van wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis een dag voor de individuele tijdrit. Zijn ploeg Bahrain-Merida weet nog steeds niet waarom omdat Dennis weigerde om uitleg te geven.

Ploegleider Gorazd Stangelj zegt dat hij niet weet waarom de Australiër in de remmen kneep. "We zijn ook in de war. We zijn ontgoocheld over wat er is gebeurd, want we hadden een knalprestatie van hem verwacht morgen. We hadden hem gisteren en vandaag gevraagd om energie te sparen."

"Het was zijn beslissing om af te stappen vandaag. We hadden gezien dat hij was gestopt in de bevoorradingszone, maar we waren er al voorbijgereden en konden ons niet meer draaien. We hebben dan naar de fysiotherapeut gebeld om Dennis door te geven, maar hij wou niet antwoorden. Hij zei enkel dat hij de wedstrijd wou verlaten."

"Hij wil niet praten over zijn reden om te stoppen. Het heeft in elk geval niets met zijn fysieke conditie te maken. Of hij niet tevreden is over het materiaal? Dennis wil alles 100 procent hebben, maar het is niet altijd gemakkelijk om alles 100 procent te hebben," aldus Stangelj.

Voor dat Dennis afstapte zou hij een discussie hebben gehad met de ploegleiding.

Rohan Dennis wil niet praten (Foto: Pro Shots/George Deswijzen)
Rohan Dennis wil niet praten (Foto: Pro Shots/George Deswijzen)