Onduidelijkheid rond afstappen Dennis in Tour

Jasper Philipsen gaat vandaag niet meer van start in de twaalfde etappe van de Tour de France. UAE Team Emirates, de ploeg van de Belg, zegt dat dat het met het oog op de bergen zo wel genoeg is geweest voor de 21-jarige debutant.

“Deze Tour is hard voor iedereen, maar zeker voor iemand die voor het eerste meerijdt”, aldus Iñigo San Millan, head of the performance bij UAE Emirates. “De volgende dagen zijn heel hard en warm. En de bergen zijn niet het terrein van Philipsen. Hij heeft het heel goed gedaan en is gegroeid als renner. Elke dag deed hij mee in de sprint voor zichzelf of voor Alexander Kristoff. In de toekomst wordt hij een van de beste renners van het peloton.”

“Hij zal terugkeren naar de Tour op volle sterkte en op het hoogste niveau. Maar omdat we echt geven om zijn ontwikkeling hebben we beslist om het nu rustig aan te doen en te herstellen.”

Update 14:40 uur

Giacomo Nizzolo (Dimension Data) is afgestapt in de twaalfde etappe. De Italiaan kwam gisteren ten val en moest vandaag al vroeg lossen uit het peloton. Ook Rohan Dennis kneep in de remmen. Hij was een van de favorieten voor de tijdrit morgen.

Update 15:44 uur

Het is onduidelijk waarom Rohan Dennis is afgestapt. Zijn team Bahrain start een onderzoek naar het waarom. Dennis was even spoorloos, maar hij zou inmiddels in de teambus zitten.