Tour: Etappe 12 - We gaan de bergen in

Het was niet echt geweldig gisteren. Een vrij saaie etappe, waarin dan ook weinig gebeurde, met Caleb Ewan die Dylan Groenewegen op een paar centimeter klopte in de eindsprint. Vandaag wordt het anders, het zou zelfs best leuk kunnen worden.

Zoals we in de wederom excellente voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier zien gaan de heren vandaag de bergen in. Toulouse laten we gelukkig achter ons, 209,5 kilometer verder ligt de streep in Bagnères-de-Bigorre. Onderweg volgen twee klimmen van 13 en 10 kilometer lang en gemiddeld zo'n zeven procent, zowel de Col de Peyresourde als de Hourquette d'Ancizan krijgen de eerste categorie mee.

Voor de details van de route verwijzen we uiteraard weer naar de eerdergenoemde voorbeschouwing, we melden wel dat het een lange etappe is en de start dus vroeg is: 11.30, met twintig minuten later de officiële start. Eursport is er gelijk live bij, Sporza schakelt weer veel te laat in (14.10 uur). De finish staat grofweg tussen 16.50 en 17.30 gepland, we nemen het weer lekker ruim.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)