Man van telefoon beroofd bij Marktplaatsdeal in Den Haag

Een 31-jarige Amsterdammer is gisteren in Den Haag onder bedreiging van een vuurwapen van een telefoon beroofd die hij via Marktplaats probeerde te verkopen.

De Amsterdammer had naar eigen zeggen op Marktplaats een advertentie gezien van iemand uit Den Haag die een telefoon zocht. Hij had nog zo'n telefoon thuis liggen en nam met de adverteerder contact op.

De koper wilde niet thuis afspreken, maar noemde de Guntersteinweg in de hofstad als locatie. Rond 16.20 uur ontmoetten de mannen elkaar in de auto van de Amsterdammer op de afgesproken plek.

Op het moment dat de Amsterdammer de telefoon pakt, krijgt hij naar eigen zeggen een wapen op hem gericht. Het slachtoffer geeft de telefoon af, waarna de man en een handlanger ook nog het schoudertasje van de Amsterdammer en de handtas van zijn vriendin stelen. Vermoedelijk reden de mannen weg in een kleine bestelbus met een oranjeachtige en witte kleur.

Verdachte 1 heeft een licht getinte huidskleur, is rond de 30 jaar oud, tussen de 165 en 175 centimeter lang, heeft een breed gezicht met een dunne snor in het midden op zijn bovenlip. Hij droeg een donkerblauwe vismuts.

Verdachte 2 heeft eveneens een licht getinte huidskleur, is eveneens circa 30 jaar oud, tussen de 170 en 175 centimeter lang. Deze persoon droeg rastahaar tot op borsthoogte. Op de achterzijde van zijn hoofd droeg hij een zwarte muts. Deze man had vier gouden tanden.