Wright wint nu ook Players Championship; Meulenkamp haalt halve finale

Peter Wright heeft zijn tweede toernooi in vier dagen op zijn naam geschreven. Afgelopen zaterdag won hij de German Darts Masters en dinsdag schreef hij Players Championship 19 op zijn naam. Een toernooi wat wel meetelt voor de wereldranglijst. 

Wright begon het jaar nog in gevecht met Rob Cross om de tweede plaats, inmiddels is hij afgezakt naar plek zes. Het afgelopen half jaar moest hij ontzettend veel prijzengeld verdedigen en dat lukte niet. De vorm kwam terug en dat leverde afgelopen maand drie titels op. Naast vandaag en afgelopen zaterdag won hij ook vorige maand de World Cup of Darts met Gary Anderson. 

Na zeges op Mark McGeeney, Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh (met 113 gemiddeld) leek het voor Wright mis te gaan tegen Glen Durrant. Duzza zakte in de laatste legs flink weg waardoor Wright alsnog met 6-5 kon winnen. Vincent van der Voort en Gary Anderson konden hem ook niet bijbenen, wat ook het geval was in de finale voor Justin Pipe. De finale ging met 8-5 naar de Schot. 

Meulenkamp was de beste Nederlander. Toch zal hij balen, want het is de derde keer in twee maanden tijd dat hij uitgeschakeld werd in de halve finales van een Players Championship. Zeges op Chris Dobey, Ryan Searle, Michael Mansell, Keegan Brown en Harry Ward brachten hem bij de laatste vier. In de openingsfase kwam Meulenkamp nog op voorsprong tegen Pipe, uiteindelijk verloor hij met 7-4. 

Van der Voort haalde de kwartfinales. Christian Kist haalde de laatste zestien, Benito van de Pas en Jermaine Wattimena kwamen tot de derde ronde. Raymond van Barneveld had problemen met zijn bagage en speelde met op het laatste moment aangeleverde darts en een geleende broek. Het leek even op een geluksbroek, want hij had de mazzel dat Boris Koltsov matchdarts tegen hem miste. Zo won Barney nog met 6-5, maar Mensur Suljovic was daarna duidelijk te sterk (2-6).

Woensdag is nog een Players Championship als voorbereiding op het grote werk. Aanstaande zaterdag gaat de World Matchplay van start. 

Players Championship 19 - Achtste finales
Gabriel Clemens 6-3 Joe Cullen
Gary Anderson 6-2 Christian Kist
Peter Wright 6-5 Glen Durrant
Vincent van der Voort 6-1 Josh Payne
Justin Pipe 6-3 Mensur Suljovic
Ryan Joyce 6-2 Mark Wilson
Ron Meulenkamp 6-2 Keegan Brown
Harry Ward 6-1 Martin Schindler

Kwartfinales
Gary Anderson 6-3 Gabriel Clemens
Peter Wright 6-1 Vincent van der Voort
Justin Pipe 6-2 Ryan Joyce
Ron Meulenkamp 6-5 Harry Ward

Halve finales
Peter Wright 7-3 Gary Anderson
Justin Pipe 7-4 Ron Meulenkamp

Finale
Peter Wright 8-5 Justin Pipe