Wielrenster Van Vleuten toch aan de start van La Course

Annemiek van Vleuten zal toch van start gaan in La Course, de vrouwenwedstrijd in de Tour de France. De kersverse winnares van de Giro Rosa zou aanvankelijk niet deelnemen vanwege het verkennen van het parcours van de Olympische Spelen in Tokio.

De wedstrijd van komende vrijdag met start en finish in Pau kent een sterk Nederlands deelnemersveld. Naast Van Vleuten staan ook Anna van der Breggen en Marianne Vos op de startlijst. Van Vleuten won in Italië twee etappes en het eindklassement, Van der Breggen won één etappe en werd tweede in het klassement. Marianne Vos speelde geen rol in het klassement maar won wel maar liefst vier etappes. Alle drie hebben ook minimaal één zege in La Course op hun naam staan: Vos (2014), Van der Breggen (2015) en Van Vleuten (2017, 2018).

“De wedstrijd telt in totaal 1800 hoogtemeters en dat is vergelijkbaar met Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race, dus het is superlastig”, aldus Van Vleuten aan Eurosport. “Er zijn meerdere rensters die er kunnen winnen. Zeker Marianne Vos zal daar ook goed uit de voeten kunnen.”

De verkenning van het parcours in Tokio is enkele dagen verplaatst. De wielrenster van Mitchelton-Scott vliegt nu op zaterdag naar Japan.