Fantastische broederstrijd beslist NASCAR-race Kentucky

Op de Kentucky Speedway is de negentiende race van het seizoen in de NASCAR Cup Series afgewerkt. De Quaker State 400 werd een uitstekend stukje racen, met vooral een schitterend einde.

Met Daniel Suarez en Aric Almirola op de eerste rij werd het groen gezwaaid en ook Kevin Harvick, Kurt Busch, Brad Keselowski en Austin Dillon zaten lekker voorin. Veel gebeurde er niet, tot Chase Elliott na een kleine vijftig ronden met een lekke band voor een eerste caution zorgde.

Suarez viel bij de pitstops terug, omdat hij in tegenstelling tot de rest vier in plaats van twee nieuwe banden kreeg, dus Kurt Busch en Keselowski namen het over. Kyle Busch schoof door naar plek twee en kon de aanval gaan openen op zijn broer, tot Corey LaJoie spinde en weer eens voor een caution zorgde.

Met de Buschbroers voorop konden we weer door, tot Landon Cassill en Bayley Currey met een aanvaring voor een caution zorgden. Joey Logano kwam ondertussen naar voren en daagde Kurt Busch uit, maar het was niet genoeg voor de stagewinst. Die ging naar Kurt Busch, voor Logano, Kyle Busch, Denny Hamlin en Almirola.

Problemen voor Elliott (Bron: YouTube)

Stage twee begon met Ricky Stenhouse en Clint Bowyer voorop, maar niet veel later pakte Kyle Busch de leiding over. Heel boeiend was de rest van de stage niet en Busch pakte onbedreigd de winst, voor de sterk naar voren komende Erik Jones, met op enige afstand Dillon, Logano en Bowyer.

Het derde en laatste deel van de race begon met Bowyer op kop, voor Kurt Busch, Almirola en William Byron, terwijl Kyle Busch en Jones naar de derde rij waren gezakt. Jimmie Johnson probeerde Logano vrij snel in te halen en dat ging fout: de zevenvoudig kampioen spinde de muur in, maar kon zonder al te veel schade wel door.

Byron en Bowyer begonnen voorop bij de herstart, maar voor Byron ging het fout: hij ging voor de herstartlijn voorbij aan leider Bowyer en dat mag niet, dus kreeg hij een drivethroughpenalty. Ondertussen werd hard gevochten om de eerste plek, waar Bowyer duelleerde met de gebroeders Busch, maar ook Logano kwam zich melden.

Johnson in de problemen (Bron: YouTube)

Met twintig ronden te rijden leek de strijd tussen Kyle Busch en Logano te gaan en één ding was zeker: die twee zouden elkaar geen ruimte geven. Logano won het korte, maar fraaie duel en leek een beslissend gat te slaan, tot Darrell Wallace spinde en met zes ronden op de borden voor een caution zorgde.

Het rondebord kon overboord gegooid worden: het was tijd voor overtime, met Logano voorop, voor Kyle en Kurt Busch. Logano zakte al snel weg en in de laatste twee ronden ontstond een werkelijk zinderende broederstrijd. Kurt kwam op zijn vier nieuwe banden - twee meer dan Kyle - langszij en pakte op een haar de winst, voor Kyle, waardoor ook Kurt naar de play-offs mag.

Overigens was Kyle er allemaal niet zo gelukkig mee: broer Kurt zou met hem mee naar huis vliegen, maar de jongere broer was ineens al vertrokken en dus kon Kurt op zoek naar een andere lift.

Kurt vs Kyle (Bron: YouTube)