FOK! Wat een weer: beterschap op komst!

Hallo!

Ja, de ene zomer is de andere niet. Dit leek natuurlijk nergens op gisteren. Een trui was geen overbodige luxe op deze maandag. Ik vervloek die noordelijke stroming al dagen, wat zeg ik, al wekenlang. Echt extremen hoeven nu ook niet 1,2,3, maar wat is in hemelsnaam 15 tot 17 graden middenin de zomer.   Gelukkig is er verbetering in zicht, zonder dat het de extreme kant op gaat. 

Ik denk dat we vandaag al geleidelijk aan meer zon te zien gaan krijgen. Dat maakt het al een stuk aangenamer. De temperatuur loopt ook al weer wat op. Als het bewolkt blijft is 18 graden het maximum. Die kans is het grootst in het noorden. De meeste zon verwacht ik meer richting het zuiden en dan kan het daar 20 of 21 graden worden. Ook dit is nog onder normaal.

Ik zei het al, we gaan de goede kant op. Woensdag t/m zaterdag komen we overal boven de 20 graden uit en ook de zomerse 25 graden is weer in het vizier. De wind draait namelijk naar het zuidwesten toe, en daarmee wordt de warmere lucht aangevoerd. Ik denk dat het op de meeste plaatsen wel droog blijft. Vrijdag zou er een enkele regen- of onweersbui kunnen vallen, maar ik acht die kans klein.

Het wordt dus warmer. Tropische temperaturen zitten er echter nog niet in. 

Fijne avond!  

Windstil met de zon (Foto: KlapMongeaul)
De polder van Eemnes in de lente. Veel dank aan het archief van: KlapMongeaul.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.