Frijns wint ePrix New York, Vergne pakt Formule E-titel

In de straten van Brooklyn, New York wordt zondag de vijfde titel in de Formule E vergeven. Om 22.00 uur Nederlandse tijd start de laatste race van het seizoen, het eerste seizoen met de nieuwe Gen2-auto. De race is weer live te zien op Eurosport en Ziggo Sport.

Robin Frijns kende een uitstekende kwalificatie. Sterker nog, de Limburger zette zijn Envision Virgin-bolide op de tweede plek neer, de eerste keer dat hij in de Formule E vanaf de eerste startrij mag vertrekken. Alexander Sims vertrekt van poleposition, Sebastien Buemi - de winnaar van zaterdag - en Frijns' teamgenoot Sam Bird starten erachter.

Kampioenschapsleider en titelverdediger Jean-Eric Vergne start als twaalfde, naast voornaamste concurrent Lucas di Grassi. Mitch Evans en Buemi, de andere twee coureurs met een theoretische titelkans, starten als achtste en derde.

Update 22.55 uur
Sims behield bij de start de leiding, Buemi schoof voorbij Frijns naar de tweede plek en Bird en Stoffel Vandoorne hielden daarachter stand. Vandoorne pakte Bird met de Attack Mode, die Frijns ook activeerde. De helft daarvan kon echter door het putje gespoeld worden, want Jose Maria Lopez viel stil en de safety car kwam de baan op.

Niet lang na de herstart reed Frijns zich weer voorbij Buemi, waarna hij Sims in de nek kon hijgen. Even na de helft van de race opende de Limburger de aanval en met succes: hij worstelde zijn auto langs die van Sims en pakte de leiding. Vergne reed ondertussen op de elfde plek, met Buemi op drie, Evans op acht en Di Grassi op negen, waardoor zijn titel nog zeker niet in gevaar was.

Frijns reed zich ronde na ronde verder los van Sims, die een trein van zeven man aanvoerde. De winst van de Nederlander kwam niet meer in gevaar en hij boekte zijn tweede Formule E-zege, nadat hij eerder dit seizoen ook in Parijs won. Sims en Buemi completeerden het podium, Vergne eindigde doordat Di Grassi wegviel als zevende en pakte zo definitief zijn tweede titel op rij.