Rea wint weer op Laguna Seca in World Superbikes, Bautista crasht

World Superbikes-coureur Jonathan Rea heeft op het circuit van Laguna Seca de superpolerace gewonnen, de race waarin de startposities voor 'race twee' van later op de dag bepaald worden. Die race staat zondagavond om 23.00 uur Nederlandse tijd op het programma, live op Eurosport.

Bij de start pakte Chaz Davies vanaf plek twee de leiding over van polesitter Rea, terwijl Davies' Ducati-teamgenoot al in de eerste bocht in het grind lag. Rea kon zo nog eens een slag slaan in de titelstrijd, maar al snel werd met de rode vlag gezwaaid: in de befaamde Corkscrew was het fout gegaan. Wildcardrijder JD Beach en Alessandro Delbianco gingen stevig onderuit, maar beiden stonden wel gelijk weer op de benen.

Na een onderbreking ging men in dezelfde startposities verder, minus de gevallen coureurs. Dit keer behield Rea de leiding, voor Davies, Tom Sykes en Leon Haslam, die al vrij snel met succes aan werd gevallen door Kawasaki-genoot Toprak Razgatlioglu. Rea kwam geen moment meer in gevaar en won weer eens, voor Davies en Sykes. Michael van der Mark vertrok als vijftiende en kwam als tiende over de streep.