Baanwielrenner Gobbo gespiest door stuk hout op EK

Een bizar ongeval bij het EK baanwielrennen tot 23 jaar in Gent. De Italiaan Lorenzo Gobbo kwam daar ten val en werd daarbij gespiest door een stuk hout.

Gobbo kwam ten val op het onderdeel scratch waarna een plank loskwam. De renner werd afgevoerd naar het ziekenhuis waar bleek dat de splinter heeft zijn zijn longen en zijn dijbeen had doorboord. Gobbo is buiten levensgevaar maar moet nog wel minstens twee weken in het ziekenhuis blijven. Het EK werd tijdelijk stilgelegd maar toen bleek dat zijn situatie stabiel was weer hervat.

"Het was verschrikkelijk", zegt zijn vader Gianni. "Het gebeurde recht voor mijn neus.” Frank Glorieux, directeur van de Wielerbond Vlaanderen reageert geschokt op het voorval. "Het is een heel ongelukkige samenloop van omstandigheden”, vertelt hij. ,,Toen Gobbo onderuit ging, kwam zijn fietspedaal waarschijnlijk met een enorme druk neer op de houten vloer, waardoor een grote splinter loskwam. Dat stuk hout - meer dan 40 centimeter lang - doorboorde Gobbo vervolgens door zijn zij.”