Rea oppermachtig in World Superbikes Laguna Seca

Motorcoureur Jonathan Rea heeft de eerste van drie World Superbikes-races op het Amerikaanse circuit van Laguna Seca gewonnen. De Noord-Ierse wereldkampioen was van start tot finish oppermachtig en kwam nauwelijks in de problemen.

Rea pakte bij de start vanaf poleposition de leiding, voor de Ducati's van Alvaro Bautista en Chaz Davies. Michael van der Mark vertrok na een valpartij in de kwalificatie vanaf de vijftiende plek, maar na een handvol bochten reed hij al op de tiende stek. Davies opende even de aanval op Rea's leiding, maar de Noord-Ier sloeg gelijk weer terug.

Bautista reed er vlak achteraan, maar dat duurde niet lang: de in deel één van het jaar oppermachtige Spanjaard gleed onderuit en de Turk Toprak Razgatlioglu nam plek drie over. Echt gevochten werd er voorin niet, de verschillen waren veel te groot om voor spanning te zorgen. Alex Lowes en Jordi Torres knokten wel even, daar nam Lowes de vijfde plek van de Spanjaard over.

Rea reed ondertussen onbedreigd naar de winst, voor Davies. Ruim achter de Welshman completeerde Rea's Kawasaki-merkgenoot Razgatlioglu het podium, voor Lowes, Torres en een keurige zevende plek voor Van der Mark.