Pulcini wint prima Formule 3-race op Silverstone

Leonardo Pulcini heeft op het circuit van Silverstone de tweede Formule 3-race van het weekeinde gewonnen. De Italiaan pakte vrij vroeg de leiding en stond die niet meer af. Bent Viscaal en Richard Verschoor werden 20e en 21e.

Liam Lawson verzilverde zijn poleposition en pakte de leiding, voor Pedro Piquet, Christian Lundgaard en Leonardo Pulcini, met daarachter het Prema-trio Robert Schwartzman, Jehan Daruvala en Marcus Armstrong. Pulcini verschalkte Lundgaard en pakte vervolgens ook Piquet, waarna hij de aanval op leider Lawson kon openen.

Kort voor de helft van de race maakte Pulcini zijn move op Lawson, waarmee de Italiaan de leiding pakte. Lundgaard begon het lastig te krijgen en zag Schwartzman en Daruvala passeren, waarna Schwartzman zich via Piquet én Lawson ook naar de tweede plek reed.

Piquet opende bij het ingaan van de slotronde volle bak de aanval op Lawson, die zich geweldig verdedigde. De Braziliaan werd vervolgens van achteren aangetikt door Daruvala en spinde, terwijl ook de Indiër met schade ver terugviel. Pulcini reed ondertussen naar de winst, voor Schwartzman en Lawson, die Armstrong achter zich hield.