Van Gerwen en Van Barneveld direct uitgeschakeld op German Darts Masters

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn in de eerste ronde van de German Darts Masters uitgeschakeld. Van Gerwen gaf een 5-1 voorsprong weg en Van Barneveld had weinig in te brengen tegen Gabriel Clemens. 

Van Gerwen verloor na een zwak optreden met 6-5 van Martin Schindler. De wereldkampioen gaf tegen Schindler een 5-1 voorsprong uit handen. De nummer één van de wereld begon uitstekend aan het duel en won de eerste drie legs met een gemiddelde van 106. Mighty Mike werd slordiger en vond minder vaak de triples. Met een negentiendarter kon Schindler terugkomen tot 5-3, waarna de Brabander niet in vijf beurten uit was in zijn eigen leg. Zijn Duitse opponent raakte tops voor 5-4 en trok de stand vervolgens gelijk met een dertiendarter. Hoewel Van Gerwen mocht beginnen was de Duitser met 140 en 180 direct weg om de partij in veertien partijen uit te maken. 

Van Gerwen gooide met 91.75 gemiddeld voor de elfde keer op rij een moyenne van onder de honderd. Recentelijk leed Mighty Mike ook nederlagen tegen Keegan Brown en Michael Smith na op een voorsprong te hebben gestaan.

Doordat Van Barneveld in het begin van de partij niet  binnen vijftien pijlen uit was, kwam Clemens 2-0 voor. Met een knappe twaalfdarter maakte de Duitser daar vervolgens 3-0 van. Deze voorsprong bleef staan. Van Barneveld verkleinde de achterstand nog tot 5-3, alvorens Clemens de wedstrijd in het slot gooide met een 77-finish.

Zaterdag gaat het toernooi verder zonder Nederlanders. Ze beginnen met de kwartfinales, waarna ook de halve finales en finale gespeeld gaan worden. 

2019 German Darts Masters - uitslagen eerste ronde 
James Wade 6-2 Kevin Munch
Nico Kurz 6-4 Gary Anderson
Daryl Gurney 6-2 Christian Bunse
Peter Wright 6-4 Robert Marijanovic
Gabriel Clemens 6-3 Raymond van Barneveld
Mensur Suljovic 6-2 Maik Langendorf
Martin Schindler 6-5 Michael van Gerwen
Rob Cross 6-4 Max Hopp

Kwartfinales zaterdag - vanaf 20.00 uur
Peter Wright v Nico Kurz
Daryl Gurney v James Wade
Martin Schindler v Mensur Suljovic
Rob Cross v Gabriel Clemens

Halve finales
Wright/Kurz v Gurney/Wade
Schindler/Suljovic v Cross/Clemens