Tour: Etappe 8 - Tweehonderd kilometer heuvels

Het is misschien wel de meest Nederlandse Tour in jaren, wat etappezeges betreft. Mike Teunissen in het geel, Jumbo-Visma wint de ploegentijdrit en gisteren sprintte Dylan Groenewegen naar alweer de vierde etappewinst in zijn carrière. Vandaag komt dat er niet van, want we gaan de heuvels in.

Zoals we in de wederom uitmuntende voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier lezen gaan de heren vandaag van Mâcon naar Saint-Étienne, een rit over tweehonderd kilometer. In de eerste paar kilometers valt het nog mee, maar daarna is het werkelijk geen moment vlak, de godganse dag gaat het óf omhoog óf omlaag, met in de slotfase de nadruk op omlaag...en een beetje omhoog.

Voor de toeristische informatie en een uitgebreide kijk op de beklimmingen verwijzen we graag door naar de genoemde voorbeschouwing, hier houden we het praktisch: de rit gaat om 12.10 uur van start met de neutralisatie, een kwartier later gevolgd door de échte start. De Eurosport Player is gelijk live, Sporza volgt weer om 14.10 uur. De finish staat grofweg tussen vijf uur en kwart voor zes op de planning, lekker ruim.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)