Ritzege Groenewegen in Tour

De zevende etappe van de Tour de France, van Belfort naar Chalon-sur-Saône over 230 kilometer, is gewonnen door Dylan Groenewegen. De Nederlander was de beste in de massasprint en pakte daarmee revanche voor zijn val in de eerste etappe. De Italiaan Ciccone behield het geel.

Stéphane Rossetto en Yoann Offredo, die al vaker deze Tour in de aanval gingen, gingen niet lang na de officiele start op avontuur. Ze kregen de zegen van het peloton en hun voorsprong liep al snel op naar maximaal rond de vijf minuten. Daarna liep het langzaam terug.

Op zo'n 30 kilometer voor de finish begon het peloton flink tempo te maken. De voorsprong van de twee koplopers was nog iets meer dan een halve minuut. Door het harde tempo moesten een aantal renners lossen, waaronder Dan Martin maar ook Quintana die net een plaspauze hield. De groep Quintana kon echter weer terugkeren. Het peloton hield Rossetto en Offredo een tijdje voor hun spartelen. De sprintersploegen vonden het waarschijnlijk nog wat vroeg om de koplopers in te lopen.

Zo'n tien kilometer voor de finish was het einde verhaal voor Rossetto en Offredo. De sprintersploegen namen de regie over. Het werd trekken en duwen om de sprinters in een goede positie te krijgen. Wout van Aert reed lang vooraan voor ploegmaat Dylan Groenewegen die achter Teunissen reed. Ook de andere sprinters waren niet ver weg.

In de massasprint die volgde was het Dylan Groenewegen die Caleb Ewen net voorbleef. Het is de derde ritzege deze Tour voor Jumbo-Visma na eerder Teunissen en de winst in de ploegentijdrit.