Tour: Etappe 7 - Een hele lange dag

De eerste aankomst bergop hebben we achter de rug en voor de cynici was het niet zo best: de Tour lijkt wellicht zelfs al beslist, want Geraint Thomas is na een volstrekt kansloos jaar ineens weer de beste bergop. Wie hem van de winst af moet kunnen houden? Geen flauw idee.

Enfin, vandaag hebben we eerst nog een etappe achter de rug waarin iedereen even een beetje tot rust kan komen. We rijden van Belfort naar Chalon-sur-Saône, 230 kilometer verderop. Met name startplaats Belfort is de moeite wel waard, met onder meer een indrukwekkende citadel.

Voor de toeristische informatie verwijzen we weer door naar de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier, maar geweldig interessant lijkt het niet te zijn. We rijden over de Pont de Bourgogne en er komen wat geinige dorpjes voorbij, maar dat is het ook wel zo'n beetje.

Het is een lange rit, dus de heren stappen vroeg op. Om 11.20 uur staan ze klaar, een kwartiertje later volgt de echte start. Eurosport 2 en de Player zijn er gelijk live bij, waarom je gelijk zou kijken is echter een raadsel. Sporza schakelt rond 14.10 uur in, maar ook dan kunnen we nog wel even wachten. De finish ligt grofweg tussen 16.50 en 17.20 uur, aldus de planning.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)