FOK! Wat een weer: buien?

Het is vandaag wisselend bewolkt met in het oosten en noorden eerst op meerdere plaatsen mist, die snel oplost. In de loop van de ochtend en middag komen er steeds meer buien tot ontwikkeling. Vanochtend komen de meeste buien in het westen en zuiden voor, lokaal met onweer. In het uiterste noordoosten valt eerst nog buiige regen. Vanmiddag ligt het zwaartepunt van de (onweers)buien boven de oostelijke helft. Plaatselijk kan dan veel neerslag in korte tijd vallen en is ook kleine hagel mogelijk. In het westen wordt het in de loop van de middag zo goed als droog. De maximumtemperatuur ligt rond 22°C. De wind draait gedurende de dag naar west tot noordwest en is zwak tot matig.

In de avond verdwijnen de buien ook in het oosten en zijn er opklaringen aanwezig. Al snel neemt de bewolking vanuit het noorden echter alweer toe en kan er wat lichte regen vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De noordwestelijke wind is zwak tot matig.

Zaterdagochtend begint met veel bewolking en lokaal lichte regen. Bewolking en regen trekken zuidoostwaarts weg waarna er in de middag ruimte is voor opklaringen en af en toe zon. Wel kan er dan vooral in het zuidoosten nog een bui tot ontwikkeling komen. De temperatuur loopt op naar 18°C in het Waddengebied en 22°C in het zuidoosten. De noordwestelijke wind is matig. (Bron: KNMI)

Haas en Scholekster (Foto: KlapMongeaul)
Een haas en een scholekster. Beide beducht voor gevaar in de polder van Eemnes. (Foto: KlapMongeaul)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.