Pakistaanse politicus prijst landing vliegtuig GTA V-filmpje

Een politicus van de Pakistaanse volkspartij Awami Tehreek plaatste afgelopen week een bericht op Twitter waarin hij de behendigheid van een piloot prees die in een begeleidend videofragment tenauwernood een tankwagen ontweek tijdens het landen. Saillant detail is echter dat het een filmpje uit het spel Grand Theft Auto V betrof.

Khurram Nawaz Gandapur had niet in de gaten dat hij reageerde op een fragment uit GTA V, waarin een speler probeert om een Airbus A380 te landen wanneer er plotseling een enorme tankauto de startbaan komt opgereden. Het lukt de behendige gamer om kort na landing meteen weer op te stijgen en zodoende de vrachtwagen op een haar na te missen.

"Vliegtuig ontsnapt op het nippertje aan grote ramp dankzij miraculeuze redding van geconcentreerde piloot", zo was (enigszins vrij vertaald) te lezen op Gandapur's Twitterfeed. De betreffende tweet is helaas vrij vlot ingetrokken toen legio Twitteraars erop wezen dat het om een computerspelletje ging. Voor de geïnteresseerden is een gearchiveerde versie van de tweet hier nog terug te vinden. Het originele filmpje van de, toegegeven, indrukwekkende redding van de virtuele Airbus-piloot kun je hieronder bekijken.