Ritzege Tour Viviani

Elia Viviani heeft de vierde etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. Na 213.5 kilometer koersen, van Reims naar Nancy, was de Italiaan de snelste in de massasprint. Julian Alaphilippe behield de gele leiderstrui.

De vlucht van de dag stond op naam van het trio Offredo, Backaert en Schär. Hun maximale voorsprong was rond de drie minuten. 115 kilometer voor de meet vond er in het peloton een fikse valpartij plaats. Gallopin, Izagirre, Pauwels, Pöstlberger en Laporte lagen erbij, maar ze konden allen weer verder.

Zo'n veertig kilometer voor de finish was de voorsprong van het trio teruggelopen tot onder de minuut. Schär versnelde 29 kilometer voor het einde in de kopgroep, Offredo moest lossen. De twee koplopers werden 17 kilometer voor de meet teruggehaald.

Calmejane reed tien kilometer voor de finish uit het peloton. Hij kreeg echter geen ruimte. De sprintersploegen hadden inmiddels de regie in handen genomen en het leek uit te monden in een massasprint. In de rommelige eindsprint was het Viviani die Kristoff en Ewan de baas was. Groenwegen werd vijfde.