Politie zet relschoppers Pegida-demonstratie online

De politie heeft met toestemming van de officier van justitie foto's van 13 relschoppers tijdens de Pegida-demonstratie op 26 mei in Eindhoven, onine gezet. Een woordvoerder van de politie: "Afgelopen week deden we al een dringende oproep aan de betrokken relschoppers van de Pegida-demonstratie van 26 mei om zich vrijwillig te melden voor 5 juli. Helaas heeft niemand zich gemeld en daarom zetten we vandaag deze beelden online."

De woordvoerder vervolgt: "We hebben onlangs 4 personen aanhouden die worden verdacht van openlijke geweldpleging. Deze personen hebben wij inmiddels verhoord en ze zijn gedurende het onderzoek op vrije voeten gesteld."

De Mobiele Eenheid moest de demonstratie eind mei nabij de Al-Fourqaan-moskee aan de Otterstraat afbreken, omdat een grote groep jongeren met stenen en andere voorwerpen naar Pegida-aanhangers en de politie gooide. Tijdens de ongeregeldheden werden al tien personen in de leeftijd van 14 jaar t/m 32 jaar gearresteerd.

De afzonderlijke foto's van de relschoppers zijn hier te vinden. De politie vraagt mensen die denken iemand te herkennen contact op te nemen via 0800-6070 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Politie zet Pegida-relschoppers online (Afbeelding: Politie)
Politie zet Pegida-relschoppers online (Afbeelding: Politie)