Argentinië verslaat Chili in troostfinale Copa América; rode kaart Messi

Argentinië heeft in een verhit duel Chili verslagen in de strijd om de derde plek op de Copa América (2-1). De Argentijnen deden dat wel grotendeels zonder Lionel Messi. Hij kreeg rood na een opstootje met de heetgebakerde Gary Mendel van Chili. Ook de verdediger moest inrukken.

Argentinië schoot tegen Chili uit de startblokken en kwam al in de twaalfde minuut op een 1-0 voorsprong na een doelpunt van Sergio Agüero. De spits van Manchester City speelde de doelman slim uit na een briljante, snelle vrije trap van Messi. Tien minuten later vergrootte Paulo Dybala de voorsprong door de bal in de verre hoek te wippen.

Op slag van rust werden Messi en Medel het veld uitgestuurd Het leek erop dat beide aanvoerders elkaar een kopstoot gaven. Eigenljk viel het mest wel mee. Je hoopt toch dat er in het voetbal eens een goede dreun wordt uitgedeeld. Het was pas de tweede rode kaart van Messi in zijn loopbaan. De eerste kreeg hij in 2005 al na een minuut bij zijn debuut voor Argentinië tegen Hongarije. El Pitbull Medel kreeg er zeven.

In de tweede helft leek het nog even spannend te worden toen Chili een penalty kreeg. De VAR constateerde een overtreding van German Pezzella. Deze werd hard door het midden binnengeschoten door Arturo Vidal. Chili er niet voor zorgen dat het nog spannend werd, waardoor Argentinië als derde eindigt op de Copa América. De laatste keer dat Argentinië de prijs veroverde was in 1993. In 2015 en 2016 werd nog wel de finale bereikt, maar in beide gevallen werd na strafschoppen verloren van Chili.

Zondag is de finale. Gastland Brazilië treft het verrassende Peru.