Aspinall wint US Darts Masters; Van Gerwen eruit in kwartfinales

De PDC is weer op tour met de World Series. De eerste stop is Las Vegas. Nathan Aspinall heeft voor de tweede keer dit jaar een televisietoernooi gewonnen. The Asp pakte de eindzege tijdens de US Darts Masters door Michael Smith te verslaan in de finale. Van Gerwen strandde in de kwartfinales. 

Van Gerwen heeft last van een dip. Het is de zesde keer op rij dat Van Gerwen onder de honderd gemiddeld bleef. En tegen Smith bleef hij hangen op 88,49. Bovendien miste de wereldkampioen maar liefst twaalf van zijn achttien pijlen op de dubbels. Smith deed het iets beter met 90,2 gemiddeld, maar zijn dubbels vielen wel beter. Smith trok de partij met 8-6 naar zich toe. 

Aspinall startte de finale met een tiendarter. In de daaropvolgende leg liet hij 141 over na zes pijlen, maar een negendarter bleef uit. Smith maakte zelfs 1-1 met een 130-finish en had in de vierde leg opnieuw een grote finish nodig om in het spoor te blijven van zijn landgenoot. Vlak voor de pauze maakte Aspinall dan alsnog het verschil met de WK-finalist. Een veertiendarter en een 120-finish brachten de nummer dertien van de wereldranglijst op een 4-2 voorsprong.

Na de onderbreking sloeg Smith even terug door terug te keren tot 4-4, maar Bullyboy verzuimde door te drukken. The Asp raakte dubbel achttien voor 5-4 en bracht de marge daarna op twee door 95 te finishen. Met een vijftiendarter en een dertiendarter maakte Aspinall de sensatie vervolgens compleet door de eindzege te bemachtigen in Las Vegas.

Volgende week is de tweede stop van de World Series. In Keulen wordt gestreden om de German Darts Masters. Vervolgens volgen nog drie stops in Oceanië. De World Series Finals worden dit jaar in Amsterdam gespeeld. 

US Darts Masters - kwartfinales
Michael Smith 8-6 Michael van Gerwen
Gerwyn Price 8-6 Gary Anderson
Nathan Aspinall 8-5 Rob Cross
Peter Wright 8-6 Daryl Gurney

Semi-Finals
Michael Smith 8-4 Gerwyn Price
Nathan Aspinall 8-7 Peter Wright

Final
Nathan Aspinall 8-4 Michael Smith