MLB: Volop spanning in NL Central; Yankees blijven winnen

Het seizoen in de MLB is halverwege en in de meeste divisies lijkt het al duidelijk wie de divisies gaat winnen behalve in de National League Central is er wel volop spanning. Alle vijf de teams maken nog een serieuze kans op divisiewinst.

Ook vannacht was er weer een mooie wedstrijd tussen twee van deze teams. Pittsburgh Pirates nam het in eigen huis op tegen de Milwaukee Brewers. Na zeven innings stond het 6-1 in het voordeel van de Brewers, maar doordat de Pirates vijf runs wist te scoren in de negende inning dwong het extra innings af. Toch ging de winst naar de Brewers doordat Orlando Arcia wist te scoren op een honkslag van Lorenzo Cain en wonnen ze met 7-6.

Door de winst van de Brewers hebben ze weer de leiding genomen in de NL Central. Net zoals de Chicago Cubs en St. Louis Cardinals hebben ze tot nu toe 42 keer verloren, maar de Brewers hebben wat meer overwinningen staan dan de Cubs en de Cardinals. Ook de Pittsburgh Pirates en de Cincinnati Reds staan nog niet ver achter de Brewers.

Aan de New York Yankees is er de laatste tijd weinig aan te doen in de MLB. De afgelopen twee weken hebben ze niet de makkelijkste tegenstand gehad, maar van de achttien wedstrijden wonnen de Yankees er maar liefst zestien. Ook vannacht tegen directe concurrent Tampa Bay Rays werd er vanaf gewonnen. Net zoals donderdag had de ploeg van Aaron Boone daarvoor extra innings nodig, maar daar sloeg de ploeg uit New York genadeloos toe. Onder meer dankzij homeruns van Aaron Judge en Brent Gardner won de ploeg met 8-4.

Yankees winnen opnieuw onder meer dankzij twee homeruns van Aaron Judge (Bron: Youtube.com)

Uitslagen MLB vrijdag:

Washington Nationals - Kansas City Royals 4-7
Pittsburgh Pirates - Milwaukee Brewers 6-7
Toronto Blue Jays - Baltimore Orioles 1-4
Detroit Tigers - Boston Red Sox 3-6
New York Mets - Philadelphia Phillies 2-7
Tampa Bay Rays - New York Yankees 4-8
Atlanta Braves - Miami Marlins 1-0
Houston Astros - Los Angeles Angels 4-5
Minnesota Twins - Texas Rangers 15-6
Arizona Diamondbacks - Colorado Rockies 8-0
Los Angeles Dodgers - San Diego Padres 2-3
Seatlle Mariniers - Oakland Athletics 2-5
San Francisco Giants - St. Louis Cardinals 4-9