Geen vrouwen in PES 2020

Het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen is in volle gang en houdt miljoenen mensen over de hele wereld aan de buis gekluisterd. De voetbalgameserie FIFA introduceerde in deel 16 de eerste vrouwenteams, maar concurrent PES richt zich alleen op mannenvoetbal. En dat verandert niet in eFootball PES 2020, zo laat uitgever Konami weten aan Gamespot.

"Persoonlijk volg ik het wereldkampioenschap op de voet en ben ik groot voorstander van vrouwenvoetbal," aldus de Europese brand manager Lennart Bobzien. "We hebben echter geen plannen om vrouwenteams toe te voegen aan eFootball PES 2020."

PES is onlangs omgedoopt tot eFootball PES, omdat ze de serie meer richting de eSports willen marketen. EA heeft de rechten in handen voor zowel het WK voetbal van zowel mannen als vrouwen, dus dat deze niet in PES zullen verschijnen is logisch. Maar nu is dus duidelijk dat er helemaal geen vrouwenteams aanwezig zullen zijn in eFootball PES 2020, die op 20 september verschijnt voor PlayStation 4, Xbox One en pc.