Hunt: Showdown komt dit jaar uit

Crytek heeft vandaag aangekondigd dat de multiplayer bountyhunter-game, Hunt: Showdown, dit jaar een release krijgt op drie platforms. De pc- en Xbox One-versie zal op 27 augustus 2019 voor €39,99 digitaal te koop zijn. PlayStation 4-spelers kunnen deze herfst aan de slag. Naast deze digitale release gaat Crytek een samenwerking aan met Koch Media om de retailversies van Hunt wereldwijd naar winkels te brengen.

Hunt: Showdown lanceerde in februari 2018 in Early Access op Steam en in mei 2019 op Xbox Game Preview. Door feedback van spelers heeft de game sinds de eerste release in februari 2018 bijna 20 updates en patches gekregen met onder andere een nieuwe eindbaas, nieuwe map, twee nieuwe tijden van de dag, meer AI, Quick Play en meer wapens. Als bedankje voor de toegewijde community krijgt iedereen die Hunt tijdens Early Access gekocht heeft een exclusieve Legendary Weapon skin.

"Een game ontwikkelen naast zo’n gepassioneerd community is echt lonend geweest. Het heeft ons in nieuwe richtingen gebracht en ons de inspiratie gegeven om alles wat we hebben in Hunt te stoppen", zei Lead Hunt Producer Fatih Özbayram. "Nu het tijd is voor de volledige release kunnen we niet enthousiaster zijn. We zullen de steun van onze community niet vergeten.

In Hunt: Showdown zet elke match tot 10 spelers tegenover elkaar, solo of in teams van twee, terwijl ze met elkaar strijden voor bounty door monsters in de moerassen van Louisiana te verslaan. Zodra spelers een bounty te pakken hebben, worden ze meteen een doelwit voor alle overgebleven hunters op de map. Hoe hoger het risico, des te hoger de beloning. In de Quick Play mode van Hunt nemen tien solospelers het tegen elkaar op voor de kans om hun hunter (en een flinke hoeveelheid goud) aan het einde van de match te bewaren.