Anfiloff nieuwe bondscoach beachvolleyballers

Victor Anfiloff is de nieuwe bondscoach van de twee Nederlandse beachvolleybalteams. De 46-jarige Australiër is de opvolger van Gijs Ronnes die onlangs per direct stopte.

Anfiloff werd twee keer kampioen van Australië en eenmaal van Azië. In 2000 stopte hij als sporter en ging als trainer aan de slag. Tussen 2007 en 2016 was hij actief in diverse functies bij Beachvolleybal Team Nederlan. Het afgelopen jaar was hij technisch directeur bij Badminton Nederland.

“Het is altijd een droom voor mij geweest om deel uit te maken van een programma dat voor de medailles speelt op de Olympische Spelen”, aldus Victor Anfiloff. "Ik moest deze keuze gewoon maken, dat voelde haast als een verplichting, in de positieve zin van het woord. Ik heb vroeger met deze jongens gewerkt en we gaan nu alles geven om te presteren in Tokio.”

Speler Christiaan Varenhorst, o.a. vice-wereldkampioen van 2015 is bij met de nieuwe bondscoach: “Ik ben hartstikke blij met de aanstelling van Victor. Dat er in zo’n kort tijdsbestek zo’n capabele coach is binnengehaald verdient een compliment. Ik zie veel toekomst in onze samenwerking met Victor.”

Technisch directeur Joop Alberda: “We zijn erg content dat Victor het gaat doen. Hij heeft zijn sporen verdiend in de Nederlandse sport en kent de spelers en onze topsportorganisatie heel goed. Hij kan met onze bestaande teams vervolgstappen gaan zetten om het komende jaar maximaal te presteren.”

Anfiloff begint op 10 augustus als bondscoach van de teams Alexander Brouwer & Robert Meeuwsen en Christiaan Varenhorst & Steven van de Velde. Aan de Olympische Spelen in Tokyo van 2020 mogen twee Nederlandse mannenteams deelnemen.