'Dumoulin maakt overstap van Sunweb naar Jumbo-Visma'

Volgens het AD gaat wielrenner Tom Dumoulin voortijdig vertrekken bij zijn huidige ploeg Team Sunweb. Zijn nieuwe werkgever zou Team Jumbo-Visma zijn.

In 2017 verlengde Dumoulin zijn contract bij Sunweb tot eind 2021. In de afgelopen twee jaar zouden er echter strubbelingen ontstaan zijn tussen renner en ploeg, onder meer over het transferbeleid, tegen betaling overnemen van de tijdritfiets waarop hij in 2017 wereldkampioen werd en de communicatie over zijn recente knieblessure. Volgens het AD is de 28-jarige Limburger al enige tijd in gesprek met teambaas Iwan Spekenbrink om zijn contract voortijdig te ontbinden.

Naast Jumbo-Visma hebben ook Team INEOS, Total Direct Energie, CCC en UAE-Emirates interesse in Dumoulin. Zijn voorkeur zou echter uitgaan naar de geel-zwarte formatie.

Overigens ontkende Dumoulin dinsdag in de Telegraaf een vertrek bij zijn huidige ploeg. “Ik maak al jaren deel uit van een fantastisch team waar ik met trots mag samenwerken met uiterst gepassioneerde collega’s. Een overgang is thans niet aan de orde”, aldus Dumoulin.