Agent mishandeld door verwarde dronkenlap

Een 57-jarige man uit Riel (een dorp in de gemeente Goirle, ten zuiden van Tilburg) is dinsdag omstreeks 16:40 uur voor zijn woning aangehouden nadat hij een een agent in het gezicht schopte en hem bespuugde. Hij krijgt ook een proces-verbaal voor verzet. De politieman heeft aangifte gedaan van mishandeling.

De politie kreeg omstreeks 15:40 uur een melding dat in een woning in Riel een man verbaal agressief was naar zijn vrouw. Hij zou onder invloed zijn van alcohol en medicijnen en op het punt staan om in zijn auto weg te rijden. Maandagmiddag had de politie al een soortgelijke melding gekregen waarbij de agenten hem een rijverbod oplegden van 12 uur omdat hij heel verward overkwam.

De agenten zagen ter plaatse dat de bedoelde man inmiddels al in zijn auto zat en weg wilde rijden. Hij werd driftig tijdens het gesprek met de politiemensen en sloeg daarbij met beide vuisten op het dak van zijn auto. De man riep daarbij dat hij nu echt agressief werd. Hij liep op de agenten af, balde zijn vuisten en maakte een slaande beweging in de richting van een van hen. Hierna werd hij door de dienders vastgepakt en naar de grond gebracht. Tijdens de worsteling schopte hij een van de agenten in het gezicht en bespuugde hem. Hij werd uiteindelijk onder controle gebracht en aangehouden.