Slachtoffer steekpartij overleden

De 22-jarige man die dinsdagmiddag op de Slotermeerlaan bij Plein 40-45 in Amsterdam werd neergestoken is aan zijn verwondingen bezweken. Een 33-jarige man uit Amsterdam kon kort na het steekincident worden aangehouden. De politie is op zoek naar getuigen en/of mensen die beelden hebben.

Kort voor 14:00 uur kreeg de politie melding van een steekincident. Daarbij raakte één man ernstig gewond. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hij is overleden. De recherche is een onderzoek gestart. Daarbij wil het onderzoeksteam graag spreken met getuigen die mogelijk iets gezien hebben van het steekincident of de momenten kort daarvoor.

Ook mensen die (video)beelden hebben worden dringend verzocht contact op te nemen met de recherche via 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via het tipformulier op de website waar ook direct beeldmateriaal kan wordden geupload.

De 33-jarige verdachte zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Vanwege de beperkingen is de politie terughoudend in het verstrekken van verdere informatie. Vrijdag 5 juli zal de verdachte worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.