Professor Layton wordt vermist op Nintendo Switch

Puzzelfans kunnen komende herfst hun vergrootglazen, notitieblokjes en Joy-Con-controllers erbij pakken, want op 8 november verschijnt Layton’s Mystery Journey: Katrielle en het miljonairscomplot - Deluxe Edition voor de Nintendo Switch.

In Layton’s Mystery Journey: Katrielle en het miljonairscomplot wordt de beroemde professor Hershel Layton vermist, waarna zijn dochter Katrielle de nieuwe hoofdrolspeler wordt. Tijdens haar eerste grote avontuur krijgt ze hulp van een kleurrijke cast van personages die voor het eerst in de serie verschijnen, waaronder een jonge student genaamd Monty Peynful die optreedt als haar assistent, en Sherl, een pratende hond die begint als eerste klant van Katrielle maar al snel haar hulpje wordt.

Layton’s Mystery Journey: Katrielle en het miljonairscomplot - Deluxe Edition is de eerste game in de Layton-serie die speelbaar is op tv-schermen, wat speurneuzen de perfecte gelegenheid biedt om het puzzelplezier met vrienden en familie te delen. De game kan worden gespeeld met knoppenbediening, bewegingsbediening of, alleen in de handheld-stand, het touchscreen van de Nintendo Switch. Hieronder een opsomming van de vernieuwingen:

  • Nieuwe puzzels: Deze Deluxe Edition bevat meer dan 40 nieuwe puzzels, daarnaast zijn sommige puzzels uit de Nintendo 3DS-versie verbeterd.
  • Verbeterde layout en scherpere graphics: De belangrijkste informatie voor elke puzzel is nu zichtbaar op één scherm, en alle graphics zijn verbeterd in HD.
  • Ontgrendelde DLC: Content die eerder alleen beschikbaar was als betaalde DLC, zoals de “Daddy’s Girl”- en “Luke Lookalike”-kostuums, is nu vanaf het begin al beschikbaar.
  • Nieuwe outfits: Meer dan 50 nieuwe, vrijspeelbare outfits zijn toegevoegd.

Layton’s Mystery Journey: Katrielle (Foto: Nintendo)

Layton’s Mystery Journey: Katrielle (Foto: Nintendo)