UFO neergestort op Cyprus

In Noord-Cyprus is zondagnacht een onbekend vliegend voorwerp neergestort, een UFO dus. Rond één uur zorgde de crash ten noorden van hoofdstad Nicosia voor een behoorlijke explosie, die kilometers ver te horen en zien was.

De Noord-Cypriotische minister van Buitenlandse Zaken, Kudret Özersay, liet weten dat 's ochtends nog niet bekend was wat er nou precies neer was gestort. Volgens het leger zou het in elk geval geen helikopter of iets dergelijks zijn geweest.

De president van Noord-Cyprus, Mustafa Akinci, noemde de oorlogshandelingen in het Midden-Oosten als mogelijke optie, maar gaf aan dat verder onderzoek nodig was. "Het is in elk geval niet van ons grondgebeid afkomstig", aldus Akinci.

De meest waarschijnlijke optie is dat de strijd in Syrië een rol speelt. Israëlische vliegtuigen hebben daar raketten afgevuurd op Syrische troepen in Homs en Damascus en een Grieks-Cypriotische analist zegt dat het wel eens om een Russische S-200-luchtverdedigingsraket kan gaan. Syrië gebruikt dergelijke raketten ook.

Een andere, maar hopelijk iets minder waarschijnlijke optie is dat de aarde aangevallen wordt en dat dit het eerste - en ietwat mislukte - bombardement was. Waarom de aliens voor Cyprus gekozen zouden hebben is een raadsel. Het Einde der Tijden is eveneens nog niet uitgesloten.