Nepslachtoffers proberen slaatje te slaan uit aanslag Christchurch moskeeŽn

Soms denk je dat mensen niet lager kunnen zakken, maar er is altijd nog de onderlaag mensen die hoe dan ook een gratis graantje mee wil pikken van het drama en verdriet van anderen. Zo hadden we deze week al de joden die de Nederlandse Spoorwegen eindelijk een zwaar genoeg schuldgevoel hebben aangepraat, zodat zij bereid zijn tientallen miljoenen euro's smartegeld te gaan uitdelen om van dat eeuwige slachtoffergezeik af te zijn, in Nieuw-Zeeland zijn het de moslims die graag een gratis extraatje willen bemachtigen.

Slachtofferhulp in Nieuw-Zeeland is inmiddels bezig met slachtoffers en nabestaanden van de aanslag op de twee moskeeën financieel bij te staan. Inmiddels is er al ongeveer zeven miljoen Nieuw-Zeelandse dollars verdeeld onder deze groep slachtoffers van de bizarre moordpartij die in maart live op Facebook werd uitgezonden.


Abdul Aziz en regeringsvertegenwoordiger Megan Woods steggelen over donaties (Foto: Gettyimages)

Al zeker twee personen zijn opgepakt die onterecht meenden ook recht te hebben op een schadevergoeding, omdat zij claimden ook bij de aanslag in de Al Noor moskee en Linwood Islamic Centre waar meer dan vijftig moslims de dood vonden, aanwezig te zijn geweest. Iets wat later niet bleek te kloppen.

De politie had in een eerder stadium al zorgen geuit over de hoeveelheid mensen die recht meenden te hebben op een slachtoffervergoeding. Politiek correct brachten ze naar buiten dat sommige mensen 'meenden recht te hebben op slachtoffercompensatie terwijl ze eigenlijk hooguit getuigen zouden zijn geweest'.

Abdul Aziz Wahabzada, die een heldenrol speelde tijdens de aanslag door de aanslagpleger uit het Linwood Islamic Centre te verjagen, uitte zijn zorgen over de transparantie van de uitbetaling van de gedoneerde slachtoffervergoeding. Het uitdelen van het geld, direct na de aanslag, heeft de gemeenschap gestoord en verdeeld volgens Wahabzada. Hij sprak met betrokken vertegenwoordigers van de Nieuw-Zeelandse regering. Zij zouden zorgen van de moslimgemeenschap overbrengen aan de betrokken instanties.