De Vries geeft F2-zege in slotronden uit handen, Matsushita wint

Nobuharu Matsushita heeft de hoofdrace van de Formule 2 op de Red Bull Ring gewonnen. Op het Oostenrijkse asfalt was de Japanse Carlin-coureur in de slotfase ijzersterk, nadat Nyck de Vries het op dat moment juist erg moeilijk kreeg.

De Vries pakte vanaf poleposition de leiding door Anthoine Hubert van het lijf te houden, terwijl de Fransman knokte met Zhou Guanyu. De Chinees raakte daardoor wat in de verknelling en zag Nobuharu Matsushita langszij komen.

De Japanner was lekker bezig en nam al snel plek twee over, terwijl Zhou snel plek drie overnam van Hubert. Na zeven ronden zagen we de eerste pitstops al en de gehele top-4 kwam naar binnen: De Vries, Matsushita, Zhou en Hubert.

Zhou raakte niet veel later ineens flink wat snelheid en daarmee posities kwijt, maar een paar seconden later kon hij toch weer verder. De Vries reed ondertussen soepel langs de nog niet gestopte coureurs, waar Matsushita beduidend meer moeite mee had.

Luca Ghiotto had zich inmiddels opgewerkt naar de zevende plek, de derde positie van alle al gestopte coureurs - Hubert was wat teruggevallen. In de laatste tien ronden had De Vries het tempo steeds minder lekker te pakken en in no-time reed Matsushita er naartoe.

Vijf ronden voor het einde moest De Vries zich gelijk gewonnen geven tegen de Japanner en nog geen ronde later kwam ook Ghiotto simpel voorbij. Sergio Sette Camara ging er bij het ingaan van de laatste ronde ook voorbij, maar dat was geen probleem: de Braziliaan had een tijdstraf van vijf seconden aan de broek hangen.

Matsushita reed in de slotronden redelijk onbedreigd naar de winst, voor Ghiotto en Sette Camara. De Vries hield Hubert nog net achter zich en mocht dankzij de tijdstraf van Sette Camara ook het podium op.