Vilhena over transfer: "Het was tijd voor een nieuwe club"

Tonny Vilhena heeft zich in Oostenrijk gemeld voor het trainingskamp van zijn nieuwe werkgever FK Krasnodar, dat hem onlangs weghaalde bij Feyenoord. "Ik ben fit, heb na de Nations League met Oranje maar kort vakantie gehad", vertelt Vilhena, die dinsdagavond een vijfjarig contract bij zijn nieuwe werkgever tekende en woensdagochtend meteen al op het trainingsveld stond, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De conditie is er dus nog gewoon. Ze houden hier van hard trainen vertelde Younes Namli (voormalig speler van PEC Zwolle, red.) al. Maar dat vind ik alleen maar fijn."

Voor de buitenwacht is de overstap van Vilhena wellicht een opvallende, daar hij in het verleden ook in verband werd gebracht met bijvoorbeeld Eintracht Frankfurt. De middenvelder geeft echter aan niet over een nacht ijs te zijn gegaan: "We hebben er thuis goed over nagedacht. Ik ben pas 24 jaar, maar na bijna 8 jaar in het eerste elftal van Feyenoord werd het allemaal iets te veel van hetzelfde. De nieuwe trainer Jaap Stam vertelde mij dat hij hoopte dat ik nog één seizoen wilde blijven. Ik heb hem gezegd dat ik eerlijk wilde zijn. Het was tijd voor een nieuwe club."

Bij Krasnodar komt hij met Namli al een speler met een Eredivisie-verleden tegen en de Russen zijn ook nadrukkelijk in de markt voor AZ-aanvaller Oussama Idrissi. Het doel van de club is uiteindelijk om een gooi te doen naar de Russische landstitel en ook op Europees gebied een rol van betekenis te spelen: "Het verhaal is gewoon goed. Er zullen vast mensen zijn die het een vreemde stap vinden. Maar ik ken de plannen van de club. En ik ken de plannen die de club met mij heeft. Er gaat iets moois groeien en ik wil daar deel van uitmaken", sluit Vilhena af.

De Oranje-international gaat in Rusland overigens spelen met rugnummer 52. Dat is een eerbetoon aan zijn op 52-jarige leeftijd overleden moeder, zo laat de middenvelder weten via Instagram. "Nieuwe stad, nieuw team, nieuw hoofstuk en nieuwe uitdagingen. Ik kijk ernaar uit om onze doelen samen waar te maken", schrijft Vilhena in het Engels bij zijn bericht. "Dit nummer heb ik gekozen voor jou, mama."