Handboogschutster Bayardo wint brons op Europese Spelen; De Laat uitgeschakeld in kwartfinales

Door het bereiken van de halve finale op de Europese Spelen in Minsk heeft handboogschutster Gabriela Bayardo zich geplaatst voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. In de halve finale van het recurvetoernooi verloor de 24-jarige met 6-2 van de Italiaanse Tatiana Andreoli. Later op de dag won ze het brons door de Russin Anna Balsukova te verslaan.

De Mexicaanse Bayardo nam voor haar moederland in 2016 deel aan de Olympische Spelen in Rio. Ze werd toen uitgeschakeld in de tweede ronde. Vanwege haar relatie met collega-boogschutter Mike Schloesser komt ze nu uit voor Nederland. Door de kwalificatie is ze de eerste vrouwelijke boogschutter in 23 jaar die namens Nederland naar de Olympische Spelen mag.

Update - Bayardo verovert brons
In de strijd voor het brons was Bayardo een maat te groot voor Balsukova. Met vijf tienen had ze een bliksemstart. Uiteindelijk won ze met 7-1. In de finale won Andreoli met dezelfde cijfers van haar landgenote Lucilla Boari.

Update - De Laat uitgeschakeld
Op het onderdeel compound werd Sanne de Laat in de kwartfinales uitgeschakeld. De Eindhovense verloor met 143-147 van Natalia Avdeeva. De Russin bereikte uiteindelijk de finale, maar verloor daarin van de Sloveense Toja Ellison: 144 (8) - 144 (10). De Française Sophie Dodemont won het brons door Yesim Bostan uit Turkije met 148-142 te verslaan.