Italië naar kwartfinales WK voetbal

Italië heeft dinsdagavond de kwartfinales van het WK voetbal voor vrouwen bereikt. De ploeg van bondscoach Milena Bertolini had het in de eerste helft lastig met China, maar bleef na het pakken van een 2-0 voorsprong moeiteloos op de been. La Squadra Azzurra treedt in de kwartfinales aan tegen Nederland, dat van Japan won.

Na een kwartier pakten de Italianen de voorsprong. De bal belandde in de kluts bij Valentina Giacinti, die eenvoudig kon binnen tikken. Er ontwikkelde zich een open wedstrijd, waarin China steeds gevaarlijker werd. Wang Shan werd ogenschijnlijk tegen het hoofd getikt door Italiaanse verdediger Sara Gama, maar de VAR besloot dat het niet voldoende was voor een penalty.

Valentina Bergamaschi kreeg aan de andere kant een goede mogelijkheid, terwijl Shuang Wang de paal raakte, maar de Chinese spits bevond zich in buitenspelpositie. Vlak na rust verdubbelde Italië de voorsprong. Invaller Aurora Galli probeerde het met een poging van afstand, die onhoudbaar bleek voor de weifelende Chinese doelman Peng Shimeng.

China gaf niet op en probeerde de druk op Italië op te voeren. De Aziaten hadden echter moeite om echt gevaarlijk te worden, ondanks pogingen van onder meer Peng Han, Rui Zhang en Yang Li. Italië speelde de wedstrijd rustig uit en brak nog een aantal keer gevaarlijk uit, maar voelde niet de noodzaak om nadrukkelijk op zoek te gaan naar een derde treffer.