Badmintonners naar knockoutfase op Europese Spelen

De Nederlandse badmintonploeg blijft lekker bezig op de Europese Spelen in het Wit-Russische Minsk. Vier van de vier 'Nederlandse wedstrijden' werden dinsdag gewonnen, wat al vier van de mogelijk vijf plekken opleverde in de knockoutfase.

In het damesenkelspel was Soraya de Visch Eijbergen met 21-13, 21-9 veel te sterk voor de Wit-Russische Anastasiya Cherniavskaya, waardoor ze met twee zeges zeker is van de achtste finales. Cheryl Seinen en Selena Piek klopten het Tsjechische duo Michaela Fuchsova/Alzbeta Basova met 21-11, 21-9 en is met twee zeges zeker van een plek in de kwartfinales.

Jelle Maas en Robin Tabeling hadden het in het mannendubbel moeilijker, maar met 18-21, 21-19, 21-13 waren ze toch te sterk voor de Polen Milosz Bochat/Adam Cwalinda, waardoor het duo met één wedstrijd te gaan - tegen de als eerste geplaatste Denen - ook zeker is van een plaats bij de laatste acht.

Samen met Piek was Tabeling in het gemengd dubbel ook weer lekker bezig. De Duitsers Isabel Herttrich en Mark Lamsfuss werden met 21-17, 21-8 toch wel wat verrassend verslagen en ook voor dit duo was het de tweede zege, waardoor ook zij zich al op mogen maken voor de kwartfinales.

Update 22.00 uur
De als derde geplaatste Mark Caljouw speelde in het mannenenkelspel zijn tweede partij en ook hij won. Cristian Savin uit Moldavië kreeg met 21-14, 21-16 klop en dus is ook Caljouw zeker van de achtste finales, een honderd procent score voor Nederland.