Schutter Hellenbrand grijpt naast medaille op Europese Spelen

Schutter Peter Hellenbrand heeft op de Europese Spelen in Minsk geen medaille gepakt. Op het 10 meter luchtgeweer haalde de voormalig olympisch finalist de eindstrijd, waarin hij als achtste en laatste eindigde.

De Israëliër Sergey Richter pakte het goud en daarmee een ticket voor de Olympische Spelen, voor de Rus Sergey Kamenskiy en de Tsjech Filip Nepejchal. Hellenbrand had overigens ook een olympisch ticket kunnen pakken met winst, maar daar kwamen dan nog wel de bizarre eisen van NOC*NSF bij: top-8 in een World Cup of top-6 op het EK.

Bij de vrouwen was het goud voor de Roemeense Laura-Georgeta Coman, voor Nina Christen uit Zwitserland en de Tsjechische Nikola Mazurova. De Nederlandse Mandy Mulder bleef met de 33e plek ver verwijderd van de finale.

Met het pistool op 50 meter ging het goud in de gemengde teamwedstrijd naar Artem Chernousov en Margarita Lomova uit Rusland, die in de finale te sterk waren voor Lauris Strautmanis en Agate Rasmane uit Letland. Het brons ging naar een bijzonder duo uit Georgië: Tsotne Machavariani en zijn 50-jarige moeder Nino Salukvadze, die in 1988 namens de Sovjet-Unie al eens wereldkampioene werd.

Bij het shotgunschieten ging het goud in de gemengde landenwedstrijd op het onderdeel trap naar Fatima Galvez en Antonio Bailon uit Spanje, die te sterk waren voor Jessica Rossi en Giovanni Pellielo uit Italië. De Russen Alexey Alipov en Daria Semianova pakten het brons.