Verenigde Staten hebben aan twee strafschoppen genoeg voor kwartfinales

De Verenigde Staten hebben maandagavond de kwartfinale van het WK voor vrouwen bereikt. De ploeg van bondscoach Jillian Ellis rekende in een matige wedstrijd met 2-1 af met Spanje. Daarvoor hadden de Noord-Amerikaanse vrouwen twee penalty's nodig, die allebei benut werden door Megan Rapinoe. De Verenigde Staten spelen vrijdag de kwartfinale tegen Frankrijk.

Al na zeven minuten in de wedstrijd kregen de Verenigde Staten een strafschop. Aanvaller Tobin Heath werd gevloerd door María León, waarna Rapinoe vanaf elf meter raak schoot. Lang konden de Amerikaanse vrouwen niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later kwam Spanje alweer op gelijke hoogte. De bal belandde na dom balverlies in de opbouw bij spits Jenifer Hermoso, die het speeltuig van afstand in de hoek krulde.

Een kwartier voor tijd kregen de Verenigde Staten opnieuw een penalty, nadat Rose Lavelle ogenschijnlijk werd aangetikt door Virginia Torrecilla. Scheidsrechter Katalin Kulcsár werd door VAR Danny Makkelie naar de kant gehaald om de beelden te bekijken, maar de arbiter bleef bij haar beslissing. Rapinoe ging opnieuw achter de bal staan en faalde niet. Spanje wisselde aanvallend in de hoop de gelijkmaker te forceren, maar van een slotoffensief was nauwelijks sprake.