Stevige KO's in boksweekeinde, Soto stunt en Cancio bevestigt zijn titel

In het Californische Indio is in het weekeinde weer flink gevochten in de boksring. Er stonden een paar mooie partijen op het programma, met als hoofdmenu twee wereldtitelgevechten.

De Amerikaan Andrew Cancio (20-4, 15 KO's) vocht voor eigen publiek tegen Alberto El Explosivo Machado (21-1, 17 KO's) uit Puerto Rico, met als inzet de WBA-titel in het supervedergewicht (-59,0kg). In februari stuntte Cancio in hetzelfde Fantasy Springs Resort Casino al door Machado diens eerste nederlaag ooit toe te dienen met een knockout, wat door velen gezien werd als een klein beetje een toevalstreffer. Dit keer liet Cancio zien dat van toeval geen sprake was: hij was Machado de baas en in de derde ronde dwong hij de oud-kampioen met een snoeiharde linker in de zij naar de grond, waarna het gelijk klaar was.

Cancio - Machado (Bron: YouTube)

Machado's landgenoot Angel Acosta (20-1, 20 KO's) verdedigde zijn WBO-wereldtitel in het lichtvlieggewicht (-49,0kg) tegen de Mexicaan Elwin Soto (14-1, 10 KO's), die pas voor de tweede keer buiten Mexico vocht. Het verschil in ervaring was ook duidelijk: Acosta verdedigde zijn titel voor de vierde keer, Soto stond nog geen drie jaar na zijn profdebuut in zijn eerste titelgevecht.

Het werd een heerlijk gevecht, waarin Soto zijn opponent aanvankelijk alle hoeken van de ring liet zien. Acosta kwam echter knap terug en vocht zich helemaal terug in de strijd, tot de twaalfde ronde: hij leek Soto definitief in de touwen te dwingen met een paar rake klappen, maar de Mexicaan wist er één knal tussendoor te persen, vol op de kin van Acosta. De kampioen was zwaar aangeslagen en de scheidsrechter maakte er een einde aan, waardoor Soto de nieuwe wereldkampioen is.

Acosta - Soto (Bron: YouTube)

Ook in Las Vegas werd gevochten, onder meer door de Cubaanse legende en tweevoudig olympisch kampioen Guillermo Rigondeaux (18-1, 12 KO's), jarenlang wereldkampioen in het superbantamgewicht (-55,3kg) en al sinds 2013 de regerend 'lineair wereldkampioen'. Hij nam het in Vegas op tegen voormalig titelkandidaat Julio Ceja (32-3, 28 KO's) en dat eindigde op pijnlijke wijze voor de Mexicaan. Rigondeaux stuurde hem in de achtste ronde met een smerig harde linkerhoek naar het canvas en het gevecht was klaar.

Rigondeaux - Ceja (Bron: YouTube)

De Amerikaan Jermell Charlo (31-1, 15 KO's) verloor in december zijn WBC-wereldtitel in het superweltergewicht (-69,9kg), zijn eerste nederlaag ooit, en tegen de Mexicaan Jorge Cota (28-3, 25 KO's) wilde hij laten zien dat hij gewoon nog levensgevaarlijk is. Dat lukte: in de derde ronde sloeg hij Cota tegen het canvas, waarna de scheidsrechter de Mexicaan nog door liet vechten. Dat was geen strakke beslissing, want met één rake klap sloeg Charlo zijn opponent gelijk het licht uit de ogen en dus was het gevecht nu echt klaar.

Charlo - Cota (Bron: YouTube)