Italiaans 1-2'tje met shotgun op Europese Spelen

Op de Europese Spelen in Minsk heeft het shotgunschieten op het onderdeel trap bij de vrouwen een Italiaans 1-2'tje opgeleverd. Silvana Stanco schoot in de finale 46 keer raak, een nieuw Europees record, en klopte zo landgenote Jessica Rossi (44). De Spaanse Gatima Galvez eindigde met het brons.

Bij de mannen was het de Tsjech David Kostelecky die met 44 treffers het goud pakte, twee meer dan de Italiaan Valerio Grazini. De Brit Aaron Heading won het brons, Nederlandse deelnemers waren er in Wit-Rusland zowel bij de mannen als bij de vrouwen niet.

De Rus Artem Chernousov pakte met het 10m-luchtpistool het goud door de Oekraïner Oleh Omelchuk met 241,4 tegen 239,6 punten te kloppen, terwijl brons voor de Let Lauris Strautmanis was. Bij de vrouwen ging het goud naar de Servische veterane Zorana Arunovic (241,2), voor de Griekse Anna Korakaki (238,9) en de Bulgaarse Antoaneta Boneva. Ook hier waren geen Nederlandse deelnemers aanwezig.

In de ritmische gymnastiek werden nog zeven gouden medailles verdeeld. De Russische allroundkampioene Dina Averina won ook goud met de hoepel en het linkt, de Israëlische Linoy Ashram ging er knap met goud vandoor met de bal en de knotsen. De Wit-Russische ploeg won de allroundcompetitie en de wedstrijd met drie hoepels en vier knotsen, de Russische dames wonnen het goud met vijf ballen.