Ewan klopt Groenewegen in slotetappe ZLM Tour, Teunissen wint eindklassement

Jumbo-Visma heeft niet alle ritten kunnen winnen in de ZLM Tour. De Nederlandse ploeg had de eerste drie ritten plus de proloog gewonnen, maar de winst in de vierde etappe ging naar de Australiër Caleb Ewan, die in de massasprint Max Walscheid en Dylan Groenewegen klopte. De eindzege ging wel naar een renner van Jumbo-Visma, namelijk Mike Teunissen.

De slotetappe in de ZLM Tour was net zoals de eerste twee etappes volledig vlak. In de eerste twee etappes was de winst naar Dylan Groenewegen gegaan in de massasprint en ook nu zou de etappe eindigen in een massasprint. Ditmaal was Groenewegen niet de snelste, maar Caleb Ewan. De kleine Australiër kwam uit het wiel van de Nederlander in de massasprint en pakte zo de zege in de slotetappe.

De eindwinst in de slotetappe van Eindhoven naar Tilburg kwam niet in gevaar voor de Nederlander Mike Teunissen. De renner van Jumbo-Visma kwam in het eerste gedeelte van het peloton binnen en won het eindklassement voor Amund Grøndahl Jansen. De Noor had zaterdag de etappe door Limburg gewonnen voor zijn ploegmaat Teunissen.