FOK! Wat een weer: Tropisch warm

Vandaag is er vrij veel sluierbewolking waar de zon echter goed doorheen komt. Het blijft droog en in vrijwel het hele land wordt het tropisch warm: de maximumtemperatuur loopt uiteen van 28°C op de Wadden tot 33°C in het zuidoosten. De wind is oostelijk maar draait in de loop van de dag naar zuidoost en is overwegend matig. In het (zuid)westelijk kustgebied kan de wind in de loop van de middag vanaf zee komen en enige verkoeling geven.

Komende nacht verandert er weinig, het blijft nog lang zeer warm en uiteindelijk koelt het af naar rond 21°C. De oost tot zuidoostenwind is matig.

Dinsdag overdag is er naast perioden met zon ook weer sluierbewolking aanwezig. Het blijft droog. Het wordt in een groot deel van het land wederom tropisch warm, met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 30°C aan de kust tot 36°C in het (zuid)oosten. In de loop van de middag draait in het westen de wind van zuidoost naar zuidwest tot west en komt er vanaf zee duidelijk koelere lucht binnenstromen. (Bron: KNMI)

Nachtwolken in Rotterdam Oost (Foto: Vijv)
Nachtwolken in Rotterdam Oost (Foto: Vijv)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.