Zilver voor compoundschutters Schloesser en De Laat op Europese Spelen

Boogschutters Mike Schloesser en Sanne de Laat hebben zich op de Europese Spelen in Minsk geplaatst voor de halve finales van de gemengde landenwedstrijd in het compoundschieten. De Britten Adam Ravenscroft en Lucy Mason werden ruimschoots geklopt.

In het eerste end ging het gelijk op, in het tweede end pakte het Nederlandse duo twee punten voorsprong en met vier tienen in het derde end werd dat uitgebreid naar vijf punten. In het vierde en laatste end schoten de Britten twee tienen, een negen en een zeven, waardoor de drie tienen en een negen van Nederland ruim voldoende waren: 155-147.

Om 12:45 uur staan Schloesser en De Laat tegenover Amanda Mlinaric en Mario Vavro uit Kroatië.

Bij het recurveschieten stonden Schloesser's vanuit Mexico overgestapte vriendin Gabriela Bayardo en Sjef van den Berg samen in de kwartfinales tegenover Karyna Kazlouskaya en Kiryl Firsau. Het Wit-Russische duo leek kansloos, maar begon ineens goed te schieten en in de laaste twee sets waren ze zowaar een stuk beter dan het tegenvallende Nederlandse duo. Wit-Rusland won zo met 5-3, Nederland ligt eruit.

Update 13.27 uur
Schloesser en De Laat mogen zich opmaken voor de finale tegen Natalia Avdeeva en Anton Bulaev uit Rusland. Het Kroatische duo schoot in de halve finale vooral veel negens, waar de Nederlanders de tien regelmatig raakten. Na het derde end was het al min of meer gedaan en daar kwam in het vierde end geen verandering in: 150-142 voor Nederland.

Update 14.45 uur
In het eerste end liet Nederland gelijk drie punten liggen, in het tweede end pakten ze er één terug. End drie leverde geen verschil op, het vierde end bracht Rusland twee tienen en twee negens...maar Schloesser en De Laat schoten vier tienen: 152-152.

Er was dus een shoot-off nodig en daarin lagen er met twee Russische negens kansen. Die pakten de Nederlanders niet: een negen en een acht, waardoor het goud naar Rusland ging. Turkije klopte Kroatië in een fraai duel met 153-152 en pakte zo brons.

Italië was met de recurveboog duidelijk de beste in de finale, waarin ze de Britten met 5-1 klop gaven. Duitsland stopte de opmars van Wit-Rusland en pakte met 6-2 de strijd om het brons.

Update 22.10 uur
Individueel kwam Schloesser in actie in de achtste finales, waarin hij de Duitser Marcel Trachsel trof. In het tweede end pakte de Nederlandse oud-wereldkampioen één punt voorsprong en dat wist hij precies vast te houden: 149-148. Donderdag volgt de rest van het individuele toernooi.