Politie geeft signalement overleden vrouw Westdorpe vrij

Het stoffelijk overschot dat gisteren in een weiland in Westdorpe werd aangetroffen, blijkt van een vrouw te zijn. Dat is gebleken uit het onderzoek dat de politie heeft ingesteld. Tot op heden is de identiteit van het slachtoffer niet vastgesteld. De politie heeft een signalement vrijgegeven.

Lees ook: Politie doet onderzoek naar overleden personen

Een voorbijganger vond het lichaam van de vrouw zaterdag rond het middaguur in een weiland aan de Sint Anthoniekade en waarschuwde de politie. De plaats waar het slachtoffer is aangetroffen, ligt enkele meters van de grens met België. Gezien de verwondingen aan het lichaam van de vrouw gaat de politie uit van een misdrijf. Het onderzoeksteam heeft contact met de Belgische politie voor het uitwisselen van informatie. 

Het gaat om een blank vrouw tussen de 50 en 60 jaar oud. Ze heeft een normaal postuur, is tussen de 1.65 en 1.70 meter lang en heeft kort rossig haar. Ze droeg geen sieraden, heeft geen tatoeages en was naakt toen ze werd aangetroffen. Een woordvoerder van de politie: "We werken met een rechercheteam van 20 politiemensen aan deze zaak. Gisteren heeft het team Forensische Opsporing ter plaatse uitgebreid onderzoek gedaan. Ook hebben we een helikopter ingezet om foto’s te maken van de omgeving waar de vrouw is aangetroffen. Daarnaast zijn verschillende passanten gehoord. Morgen wordt er sectie verricht op het lichaam."

De politie vraagt mensen die informatie hebben om contact op te nemen met de politie. Dat kan op verschillende manieren: via 0900-8844, WhatsApp of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.