MLB: Pujols slaat homerun tegen oude club en krijgt staande ovatie; Castillo slaat na 3654 dagen weer eens honkslag

Vrijdag keerde Albert Pujols na acht jaar terug bij zijn oude club St. Louis Cardinals, waar de eerste honkman van de Los Angeles Angels een staande ovatie kreeg. Zaterdag sloeg hij een homerun en dat kon rekenen op een hoop gejuich van de fans van de Cardinals. De Cardinals wonnen overigens met 4-2 van de Angels.

Pujol slaat homerun tegen oude ploeg (Bron: Youtube.com)

De New York Yankees kennen een super week. De afgelopen week keerde Aaron Judge en Giancarclo Stanton terug in de line-up na lang blessureleed. Ook haalde de ploeg uit New York ook nog Edwin Encarnación, waardoor de sterkte van de ploeg alleen maar toeneemt. Dat is ook aan de goede resultaten te zien. De Yankees wonnen de afgelopen wedstrijden acht wedstrijden tegen sterke tegenstanders als de Tampa Bay Rays en de Houston Astros.

Vannacht werd er opnieuw gewonnen van de Astros, ditmaal met 7-5. Dat was voor een groot deel te danken aan de slagploeg. De Yankees sloeg twee homeruns en evenaarde daarmee het franchise record door minimaal 25 wedstrijden op rij minimaal één homerun te slaan.

Stanton was vannacht de grote man ondanks dat hij geen homerun wist te slaan. De outfielder wist met twee honkslagen vier punten binnen te slaan en bezorgde daarmee de winst voor de Yankees.

Wilkin Castillo heeft na 3654 dagen eindelijk weer eens een honkslag geslagen in de MLB. De catcher van de Maimi Marlins speelde voor zaterdag in 2009 zijn laatste wedstrijd in de MLB. Dat was toen voor de Cincinnati Reds en daarna stond hij wel onder contract bij veel MLB-teams, maar speelde zijn wedstrijden in de Minor Leagues. Zaterdag werd hij na tien jaar eindelijk weer eens opgeroepen voor een wedstrijd in de MLB. Hij sloeg meteen een twee honkslag en dat goed voor twee binnengeslagen punten. Met zijn Marlins won hij met 5-3 van de Philadelphia Phillies.

Uitslagen MLB zaterdag:
Kansas City Royals - Minnesota Twins 3-5
St. Louis Cardinals - Los Angeles Angels 4-2
Chicago Cubs - New York Mets 2-10
Boston Red Sox - Toronto Bleu Jays 7-8
Pittsburgh Pirates - San Diego Padres 6-3
Philadelphia Phillies - Miami Marlins 3-5
Oakland Athletics - Tampa Bay Rays 4-2
Cleveland Indians - Detroit Tigers 2-0
Seatlle Mariniers - Baltimore Orioles 4-8
Milwaukee Brewers - Cincinnati Reds 6-5
Los Angeles Dodgers - Colorado Rockies 5-4
Washington Nationals - Atlanta Braves 9-13
New York Yankees - Houston Astros 7-5
Texas Rangers - Chicago White Sox 6-5
Arizona Diamondbacks - San Francesco Giants 4-7