NHL: Hughes (18) als nummer één in draft naar New Jersey Devils

Naast de NBA kende ook de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL deze week de draft, waarin de teams nieuwe spelers op konden pikken. Vrijdagavond was het zover en het was Jack Hughes die als eerste gekozen werd.

De in Florida geboren Hughes groeide op in het Canadese Missisauga (Ontario) en speelde daar in zijn jonge(re) jaren ook voor de Rebels en de Steelheads. Ondertussen maakte hij grote indruk in de Amerikaanse nationale juniorenteams, zoals op het WK onder 18 van dit jaar, waar hij Alexander Ovechkin's doelpuntenrecord verbrak.

In de draft mochten de New Jersey Devils vrijdag als eerste kiezen en topfavoriet Hughes werd de gelukkige. Hij werd gevolgd door de Fin Kaapo Kakko, die van het Finse TPS overkomt naar de New York Rangers.

De Canadezen Kirby Dach en Bowen Byram gaan van de Askatoon Blades en Vancouver Giants naar de Chicago Blackhawks en Colorado Avalanche, de Amerikaan Alex Turcotte trekt naar de LA Kings en de Duitser Moritz Seider gaat van het Duitse Adler Mannheim naar de Detroit Red Wings.

Hughes wordt als eerste gekozen (Bron: YouTube)